Помощник треньора на ЦСКА Величко Капланович говори след победата с 2:1 над ЦСКА 1948. Заменилият наказания Саша Илич специалист определи успеха като напълно заслужен, а обратът в мача като проява на характер.

Той отказа да коментира грозните сцени по трибуните и каза, че в тима трябва да играят повече българи, допълвайки че не знае какво се случва с разследването за употреба на допинг срещу Георги Йомов.

“Мисля, че заслужено спечелихме днес. Започнахме мача малко нервно и под напрежение. Направихме грешка, която бе наказана. Имахме късмет, но с течение на времето започнахме да контролираме мача напълно и смятам, че от 35 минута нататък контролирахме играта. На полувремето говорихме да останем спокойни. 

Получихме гол, но показахме характер. Успяхме да изравним и не спряхме, защото знаехме, че трябва да използваме момента и да спечелим мача. В този период напълно доминирахме”, каза Капланович.

“Нещата, които се случват около мача мен не ме интересуват. Знам какво означава този мач за моя клуб, работихме здраво за това как изглеждаме на терена. Искахме играчите да са фокусирани в представянето си на терена и да не позволяват нищо да ги разконцентрира. В ЦСКА трябва да има повече българи. В този момент Йомов и Турицов са играчи, които могат да са ключови в тези мачове. Петров имаше проблеми с коляното, но той е играч, който може да се развие и да взима участие в подобни срещи”.

“Информацията за Йомов, която имам е същата, която и вие. В момента се занимават адвокатите и не знам нищо повече. В тази ситуация можем само да демонстрираме подкрепата към Йомов”, каза Капланович.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа