ЦСКА се завърна от Чехия, където загуби с 0:2 от Виктория (Пилзен) в първи плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите. "Червените" ще трябва да заличат пасива след шест дни на стадион "Васил Левски", ако искат да участват в груповата фаза на турнира.

Днес "армейците" се прибраха в България, а на аерогарата треньорът Стойчо Младенов застана пред медиите.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Вчера не ни достигна един гол. Мисля, че не показахме на 100% своя потенциал. Това беше определящо. Дадохме ненужно преимущество на противника. Трябваше да играем с по-голяма скорост и агресия. Всички тези компоненти липсваха. В един момент изравнихме играта. Имахме шансове да отбележим гол, но не успяхме. Когато всички мислихме, че мачът отива към 1:0, успяха да вкарат изненадващо второ попадение. Шансовете остават! Преодолим противник е Виктория и трябва да направим всичко, за да се справим следващия четвъртък", каза Младенов.

"Колкото и да се връщаме, и да съжаляваме, че са ни вкарали гол от засада, или че не са дали дузпа срещу Жеферсон, това е минало. Тези ситуации вече са без значение. Вдигаме главите и гледаме напред. Имаме нужното качество и добър отбор. Можем да се справим. Това, което ни липсваше в Чехия ще присъства на реванша - нашата публика -12-ият ни играч, с когото всичко е възможно. Ще ви върна назад във времето, когато губехме 0:3 от Блекбърн, феновете бяха хората, които върнаха отбора и съумяхме да стопим една разлика, която е по-голяма от тази в момента", добави треньорът на ЦСКА.

"Ще има ротации срещу Пирин, но не очаквайте да бъдат много, поради ограничението като потенциал и контузии, които имаме", завърши Стойчо Младенов.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022