Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде интервю за агенция БЛИЦ след победата над Виктория (Пилзен) с 3:0 след продължения снощи, пратила тима в групите на Лигата на конференциите.

-Г-н Младенов, това ли е най-сладката ви европейска победа като треньор?
-Да. Много близък до снощните емоции беше и реваншът с Блекбърн през 2002 година, когато обърнахме резултата от 0:3 до 3:3. Тогава обаче важеше правилото за гол на чужд терен и отпаднахме. Снощи драмата наистина беше голяма. А и знаете в какво състояние заварих отбора, когато го поех. Трябваше аз и екипът ми да реагираме светкавично, защото мачовете вървяха един след друг всяка седмица. И съм наистина много щастлив, че успяхме.

-Не смятате ли че преди съдбата много ви отнемаше в Европа и сега ви връща взетото…
-Вероятно. Може би. Но вижте – при последните участия на ЦСКА в Европа, когато бях треньор, ситуациите бяха други. Имам предвид Мура и Зимбру. В клуба властваше тотално безпаричие, а около мачовете с Мура беше продаден Жуниор Мораес. Тази сделка стана зад гърба ми часове преди първата среща и беше недопустимо. Но нека не се връщаме назад, а да гледаме напред. Днес нещата в ЦСКА стоят по съвсем друг начин. Всичко е подредено и изпипано по европейски. По-скоро бих казал – по цесекарски.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

-Чухте ли се с Гриша Ганчев след победата?
-Разбира се. Чухме, говорихме доста дълго. Много е щастлив.

-Какви са отношенията между вас и собственика на клуба?
-Изключително професионални. Има огромно уважение между нас. Но същевременно сме и приятели. Аз обаче никога не преминавам границата. Знам, че той е началникът над мен. Както и Дани Ганчев.

- Вярно ли е, че сте надъхали футболистите преди мача така, както обичате да го правите и сте го  правили през годините. Било е нещо повече от интересно…
-Не, не, не. Забравете. Това, което става в съблекалнята, си остава вътре. За хубаво и за лошо си остава в съблекалнята. Не мога да изпадам в подробности.

-Смятате ли, че феновете на ЦСКА могат да се обединят още и още след снощната победа.
-Не е необходимо една победа да ни обедини. Името ЦСКА ни обединява. Аз виждам една обединена армия, защото за мен феновете са червена армия, която снощи ни помогна. Благодарение на нея ние вкарахме третия гол. Моето пророчество се сбъдна. Аз казах, че феновете ще ни окрилят, за да елиминираме Виктория Пилзен и ще помогнат да вкараме най-важния гол. И ето че това се случи. Усещането да чуваш подкрепата на агитката е нещо, което не може да се опише. Нещо, което те окриля и те кара да спечелиш на всяка цена. Благодаря на всички момчета, които снощи бяха на стадиона. Благодаря ви, истински армейци!
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ