След дълга битка „червените“ повдигнаха завесата и влязоха там, където им е мястото – в Европа. Сториха го отново. Този път по-трудно, но и по-сладко. Защото си е истинско удоволствие да видиш как в последните секунди, останал преди това с човек по-малко, любимият ти отбор възкръсва. Вкарва гол, вкарва адреналин на макс във вените на феновете си и ги кара да полетят.

В душата на човек няма да има радост, ако в очите не е имало сълзи. А сълзите снощи се прокрадваха в очите на големите герои – на Стойчо и момчетата му.  

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Не върви след мен – аз може да не те водя. Не върви пред мен – аз може да не те последвам. Бъди редом до мен и ние ще бъдем едно цяло“. Ето това е девизът на днешния ЦСКА.

Без лидер на терена, без голяма фигура, но всички заедно свити в юмрук, мачкащ здраво.



Към лидерството обаче се е запътило едно момче, което един ден може и да стане такъв, ако разумът в него надделява над емоциите. Георги Йомов расте ли расте и от мач на мач се представя все по-силно с червената фланелка. Снощи Жоро не играеше, а рисуваше на терена. Някои от отиграванията му бяха истинска наслада за окото, на които даже и легендарният му дядо би завидял.

Да, в самия отбор на ЦСКА може и да няма огромен лидер, но истинският водач, истинският пълководец е на треньорската скамейка. За някои е Стойчо, за други – Екзекутора на Ливърпул, а за трети – Тройчо.

Е, Тройчо пак е тук, уважаеми дами и господа. 3:0 срещу коравите чехи. Тройчо пак е тук, след като елиминира три съперника в Европа – Лиепая, Осиек и Пилзен.  

Съдбата като че ли взе да връща на Младенов това, което му беше отнела преди години в Европа. Там Стойчо отпадаше по много драматичен начин и то без да загуби  - спомнете си само Блекбърн, Тулуза, Торпедо (Москва). Сега обаче успя да прескочи всички препятствия до момента. Успя да прелети над тях. А за да го стори, не са му нужни криле. Нужни са Сила, Дух и Мъдрост - троицата на Стойчо Димитров Младенов, която той придоби през годините. А и неведнъж самият треньор е казвал, че в основата на победите са ръководството, публиката и отборът. Пак троица! Както и тримата му помощници - още една нова троица, нали? Трета. Третата троица на Тройчо. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ