Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира широк кръг теми около клуба и родния футбол в изявлението си след загубата с 0:2 от Ботев (Пловдив) в Коматево. Легендата категорично обяви, че не се плаши от уволнение.

"Не мога да кажа, че ни надиграха. Отбелязаха голове при две ситуации, които не бяха 100-процентови. Първият гол след статично положение, вторият беше дело на фантастичната класа на Неделев. Бяхме много неефективни в атака, за да си използваме шансовете. Мисля, че дузпата на Гарсес е 100-процентова. Биха ни без чисти шансове. Доминирахме втората част, но така и не отбелязахме", каза Младенов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"В поредица от мачове сме неефективни в атака. Работим много в завършващата фаза, но в няколко поредни срещи не се получава. Ще видите, че игрово доминирахме днес през цялото време, но тази неефективност реши мача днес. ЦСКА винаги излиза от ситуациите в най-трудните моменти. Отговорът трябва да дойде с победи. За съжаление загубихме най-класния ни играч - Юрген Матай. Надявам се да не е чак толкова тежка травмата", обясни треньорът на ЦСКА.

"След като не побеждаваме, значи нещо куца. Най-малко се притеснявам за поста си. Доста устойчив съм психологически, не се плаша от уволнение. При най-малкия негативен резултат те се нахвърлят върху мен, защото съм ги мачкал дълго време", каза Младенов.

Младенов потвърди за проблемите в ЦСКА, притеснен е за Матай

"Критики няма към Лудогорец, когато направи равен. ЦСКА е нещо велико, най-популярният клуб в България. Нормално е да има повече напрежение и да се пише повече. Всичко е целенасочено, но е болно, че нашите цесекари мачкат футболистите и треньорите. Вижте при Левски как е - всичко е обединено зад каузата. При нас цари разединение", продължи легендата.

"Аз съм професионалист и гледам всичко професионално. Ще се борим, докато има и минимален шанс за титлата. Това е в ДНК-то ни, въпреки че това ДНК беше нарушено в последните години в не малка степен", отбеляза Младенов.

"Моите думи срещу футболистите имат за цел да събудят даден състезател. Това са психологически моменти. Не може само да ги тупаме по рамото. Както към мен има критика, така и към тях има. Необходимо е те да се стремят да си подобряват индивидуалната класа. Докато има теоретичен шанс сме в играта", завърши специалистът.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022