ЦСКА заработи малко над 2 милиона лева от европохода си до момента. "Червените" отстраниха Б36 Торсхавн от Фарьорските острови след победа с 3:1 на "Армията" и стигнаха до плейофа за влизане в групите на Лига Европа. За тима на Стамен Белчев в четвъртък предстои тежко гостуване на швейцарския Базел - от 21:30 часа. 

До момента от наградния фонд на турнира ЦСКА си осигури точно 1 080 000 евро, или малко над 2,1 милиона лева. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ако и в четвъртък "армейците" победят и се класират в групите, заработената сума от УЕФА през този сезон ще набъбне до 3,7 милиона евро. 

Всяка победа или равенство в групите на Лига Европа ще донесе още допълнителни приходи. Трите точки се оценяват на 570 000 евро, а ремито - по 190 хиляди.

Война! Става страшно при съперника на ЦСКА СНИМКИ

Както вече писахме, доброто представяне на "червените" в Лига Европа ще увеличи и клубния коефициент за следващия сезон. Тази година "армейците" имаха индекс от 4,000 и бяха поставени единствено в първия квалификационен кръг на Лига Европа. След класирането за плейофите коефициентът на ЦСКА вече е 6,500. Това означава, че при участие в евротурнирите следващия сезон "червените" ще бъдат поставени поне в първите два квалификационни кръга.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа