ЦСКА загуби от Лудогорец с 1:2 в Разград в мач от 13 кръг на "А" група. След поредния слаб мач бъдещето на Едуард Йорданеску отново е заложено на карта. Румънецът даде дълго изявление след двубоя, в което на практика не пое отговорност за поражението. Йорданеску коментира, че трябват промени в отбора и някои от футболистите не стават, а едновременно с това твърди, че не си измива ръцете с тях. Любопитното е, че румънецът каза, че е млад треньор, но е постигнал целите си - финал за Купата с предишния си отбор (Пандури). Йорданеску допълни: "Тук мисля, че мога да направя същото с ЦСКА. Има обаче разлика между двата отбора.)

"За мен този мач бе отворен за всякакъв резултат. Трябва ни повече опит, повече време да работим заедно. Знаете Лудогорец колко опит притежава, футболистите играят в Шампионска лига. Те знаят как да решат всеки един проблем. До първия гол мачът бе равностоен. Преди да направя анализ на мача искам да кажа, че очаквах открит и отворен мач, в който да се случи абсолютно всичко. В предишния двубой нямахме късмет. Но ако сравня двата мача, днес имахме повече увереност в сравнение с двубоя с Локомотив Пловдив.

"Аз все още съм млад треньор, но съм достигал целите си. В предишния отбор стигнах финал за Купата, а тук мисля, че мога да направя същото с ЦСКА. Има обаче разлика между двата отбора. Ако искаме да стигнем това ниво, трябва да работим много и да вярваме в бъдещето. Трябва да взимаме максимум точки, да направим серия от поредни победи, за да можем да се надяваме на нещо повече. Ако аз съм тук, ще искам селекция. Футболистите осъзнават какво е ЦСКА, какво е да носиш фланелката, но трябва да разберат, че не може да печелим два мача, а после да губим. Искам постоянство. Благодаря на собственика за подкрепата. Трябва обаче да се вземат решения. Не искам да казвам конкретни имена, но от 2-3 месеца подсказвам, че някои от футболистите не са на нивото на ЦСКА. Някои неща трябва да се променят, не може да продължаваме така. Трябва да сме агресивни, да пресираме, да показваме, че сме по-добрият отбор. Не можем обаче да играем само с едни футболисти, това е колективен спорт. Има футболисти, които са взети тук без мен. Вярвам, че имаме шанс да изградим добър отбор, да се борим за титлата - може би не тази година, а следващите. Трябва да сме мнтого внимателни със селекцията.

Със сигурност имаме нужда от промени. Вярвам в момчетата, няма да си измия ръцете с играчите. Които са най-добри, тях взимам в групата за мача. В този момент обаче трябва да направим внимателен анализ, селекция, да изградим система и да изградим профил на всеки отделен футболист. Трябват обаче четири или пет промени, ако искаме да бъдем по-добър отбор.

На въпрос, чувства ли се напрегнат след втората поредна загуба на ЦСКА, Йорданеску отговори: "Не би трябвало да се чувствам напрегнат. Аз не съм магьосник. Имам време до края на договора си. Много неща трябва да се променят. Това беше трудно да се случи през лятото. Не всичко зависи от мен. Ако ръководителите вярват в мен, тогава добре. Аз анализирам и работя денонощно. Ако има вяра, всичко ще е наред. Ако не, бъдещето на Йорданеску не бива да е топ темата в този отбор. Не е проблем дали аз ще бъда тук или не. В тези два месеца и половина съм работил безотказно за ЦСКА, няма да остана без работа. Аз съм тук да уважавам всички, футболисти, фенове и ръководители."

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига