ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Две проверки е започнало Министерството на вътрешните работи, след като мъж от Стара Загора почина след гонка и арест - 58-годишният Пламен Пенев, който e бивш републикански шампион по борба.

Прокуратурата разследва полицаите за причинена смърт чрез асфиксия.

  WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Прекалено неясни са кадрите. Какво се е случило - ще изясни разследването. Има няколко странни момента в цялата история. Сигналът е приет от тел. 112 с ясната идея, че той е подаден от непълнолетен. Сигнал от непълнолетен трябва да се приема с известна доза относителност. Това са деца. Човек с нож - това е странен сигнал. Дали наистина има нож? После има свидетели и такъв нож не се появява. Никой не го е показал досега“, коментира в „Тази сутрин“ по bTV доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

БЛИЦ TV: Скандали на брифинга на МВР в Стара Загора след смъртоносната гонка

„Този човек е известен. Той няма как да се скрие. Полицията го е спряла на бензиностанцията. Той тръгва с автомобила си. Полицията предприема гонка. Защо? Той е известен. Те знаят кой е. За мен е странна цялата история. Полицията правилно е реагирала на сигнала, но децата понякога могат да преувеличават“, добави Иванов.

Той обясни, че деветте полицейски автомобила, участвали в гонката, са били всички патрулиращи тази вече в областния град.

„Реакцията на полицията е прекалено силна. Дори и да е имал нож, а той не е имал“, посочи Емануил Йорданов, адвокат и бивш министър на вътрешните работи. 

Той е провел среща с дъщерите на починалия във вторник и уточни, че е ангажиран със случая.

„Дори и да е имал - двама души са били достатъчни да го неутрализират. Това преследване с 9 патрулки е озадачаващо. Ясно се вижда как той се опитва да заобиколи полицейската кола, идваща към него. Полицейският автомобил го удря. Гледайки след това полицаите как са до неговия автомобил, всичко това, което правят, е необяснимо. Действията не са такива, каквито би трябвало да бъдат“, коментира Йорданов.

Мъжът е взимал лекарства, но Йорданов посочи, че това не може да е причина той да бъде убит.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!