Делото за държане и разпространение на наркотици срещу Асен Бербатов и приятелката му Анна Папучарова бе върнато на прокуратурата от Окръжен съд - Благоевград заради открити процесуални нарушения в обвинителния акт. 

Решението бе взето след провеждане на разпоредително заседание по делото срещу двамата, които са обвинени, че в съучастие като съизвършители са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Асен Бербатов е привлечен към наказателна отговорност и за разпространението им, пише struma.com.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Съдебният състав прецени, че по отношение на обвинителния акт са налице допуснати процесуални нарушения и делото следва да бъде върнато на прокурора за отстраняването им. Съдът прецени още, че прокуратурата следва да прецени какво е „съучастието“ на всеки един от обвиняемите, както и начина на извършване на престъплението.
  
Припомняме, че обвинителният акт с обем от 28 страници беше внесен от държавното обвинение в съда в края на януари 2021 г. 

Асен Бербатов е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лв. от 01.09.2020 г., като преди това беше „под домашен арест“ близо 5 месеца след ареста му на 6 март същата година. Анна Папучарова бе задържана заедно с Асен Бербатов, след което бе освободена от съда без каквато и да е мярка. И на двамата е наложена забрана за напускане на страната. 

Определението на Окръжен съд – Благоевград за прекратяване на съдебното производство и връщане на делото в прокуратурата може да бъде обжалвано и протестирано в срок от 7 дни пред Апелативен съд – София, се казва в съобщение на пресцентъра на съда. 

Припомняме, че 37-годишният Асен Бербатов и 29-годишната Анна Папучарова бяха  задържани при полицейска операция на 6 март. При проверката в дамската раничка на Папучарова са открити  марихуана, а в якето на Асен, което той сложил в багажника, имало кокаин, екстази, както и значителна парична сума В обитавания от двамата софийски апартамент били открити две полиетиленови сгъвки коноп (марихуана) и електронна везна, по която са били установени следи от кокаин. 

Асен Бербатов, който има две присъди за наркотици, пое цялата вина върху себе си  заяви , че той е поставил марихуаната в раницата на приятелката си.