ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Преди година Новак Джокович не бе допуснат да играе на Аустрелиън Оупън заради липса на ваксина срещу коронавирус. Сега Ноле върви успешно на кортовете в Мелбърн, но му спретнаха обвинение, замесвайки го в пореден екшън - симулирал контузия.  

Световният №5 с травма в лявото бедро, но мнозина смятат, че той се преструва заради силната му игра срещу Григор Димитров и Алекс де Минор. Страхотното представяне на Ноле породи множество спекулации, като дори самият Де Минор се усъмни в истинността на травмата на сърбина.

Това разгневи Джокович, който избухна на пресконференцията си след последния мач, спечелен с 6:2, 6:1, 6:2.

 Топ Коефициенти за Спортни залагания!

"Единствено моите контузии са поставяни под съмнение. Когато някой друг играч има травма, той е възприеман като жертва, но когато стане въпрос за мен, винаги се твърди, че симулирам. Това е много интересно... Не смятам, че трябва да доказвам нещо на някого. Не ме вълнува мнението на хората", каза Джокович, видимо изнервен.

"Разполагам с ядрено-магнитен резонанс, ултразвук и всичко останало, както от изследванията преди две години, така и от тези сега. Дали ще го публикувам в моя документален филм, или в социалните мрежи, зависи изцяло от мен. Може би ще го направя, може би не. По никакъв начин не се интересувам от това какво смятат хората и какво говорят по мой адрес. Интересно е как нещата, отнасящи се за мен, се различават значително от тези по адрес на други състезатели, които са били в изключително сходна на моята ситуация. Вече свикнах, това ме мотивира допълнително", добави Джокович. 

В Мелбърн 35-годишният сърбин продължава атаката на 22-ата си титла от Големия шлем. На четвъртфиналите Ноле ще се изправи срещу руснака Андрей Рубльов, който постигна впечатляващ обрат за успеха си в пет сета над датчанина Холгер Руне.

Попитан кой от останалите играчи в Мелбърн смята за основен конкурент за титлата, Джокера без колебание посочи Стефанос Циципас. "Мисля, че Стефанос е напълно готов да спечели титла от Шлема. Начинът, по който прогресира, е ясен знак, че е способен да го направи", каза Джокович. 

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК