ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Футболната звезда Даниел Алвес изглежда няма да го огрее за постигане на извънсъдебно споразумение с жената, oбвиняваща го в изнасилване. Това стана ясно от изказване на адвоката на 23-годишната испанка, която сезира полицията за сексуално посегателство от страна на бившия играч на Барселона.

Естер Гарсия Лопес твърди, че Алвес не е използвал презерватив по време на изнасилването, поради което момичето е трябвало да приема лекарства за предотвратяване на болести, предавани по полов път.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Вече шести ден бразилският национал е задържан в Барселона в очакване на процеса. Той е обвинен, че в нощта на 30 срещу 31 декември е нападнал и изнасилил въпросното момиче в тоалетните на нощен клуб "Sutton" в каталунската столица. Ако бъде признат за виновен, най-титулуваният футболист в историята (46 трофея) рискува затвор между 4 и 12 години.

Жертвата е била категорична, че не търси финансово обезщетение, а иска ефективна присъда.

"Уведомиха ме, че Алвес е наел нов адвокат, който сключвал множество такива споразумения. Моят клиент обаче беше ясна пред мен, че не желае пари, а държи на затвор за насилника. Така че ако тя не иска извънсъдебно споразумение, такова няма да има. Защитавам правата й", категорична беше адвокат Естер Гарсия Лопес пред бразилската медия “Уол”.

Примката около Дани Алвес се затяга, излязоха нови доказателства

Лопес даде интервю и за “О Глобо”, в което разкрива, че насилваната от 39-годишния Алвес дама посещава психолог и приема приспивателни. Освен това тя се е подложила на специално лечение, целящо възпрепятстване на развитието на евентуални болести, предавани по полов път. Това е в резултат на факта, че при самия акт Алвес не е използвал презерватив.

Друг ключов детайл, помагащ на разследващите, е свързан с това, че веднага след предполагаемото изнасилване жената е била откарана в болница. “По този начин върху бельото й е останал доказателствен материал. При други случаи на сексуално посегателство, когато са под стрес, жертвите често измиват бельото си в опит да се изчистят. Така обаче доказателствата изчезват”, обясни още Лопес.

"Надявам се този случай да завърши с пращане в затвор, за да служи за пример", добави адвокатът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК