Легендарният украински футболист Сергей Ребров обяви, че ще отпътува от Обединените aрабски eмирства в посока Киев, където са родителите му. 47-годишният специалист в момента е треньор на Ал Аин. 

В интервю за "Мирър" Себров говори за ужаса в родината си. Той разказа какво се случва с майка му и баща му, които са в Киев. Именно в украинската столица са насочени огромна част от атаките на руските войски.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Родителите ми са в Киев, вече са на възраст, а баща ми има и здравословни проблеми. Всеки ден им се налага да се крият в бомбоубежища, както всички останали", разказа Ребров. 

"Постоянно ги чувам по телефона, заедно отправяме молитви. Надявам се този ужас да приключи вече", каза още треньорът на Ал Аин.

Ребров обяви, че е готов да се присъедини към украинската армия: "Ще се бия! Всички са на улицата, народът ни е обединен. Не се страхувам да изляза на фронта с оръжие в ръка". 

Припомняме, че през 2019 г. воденият от Ребров Ференцварош игра 4 мача с Лудогорец от юли до декември - първо в Шампионска лига, а след това и в групите на Лига Европа. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА