ВСИЧКО ПО ТЕМАТА СЪС СИЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ТУРЦИЯ >

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Младият футболист на Газиантеп Аднан Мухамет Коркут разказа как се е спасил под руините след опустошителното земетресение, което удари Турция и Сирия в началото на седмицата. Спасителни екипи стигнаха до него след 94 часа издирване, а 17-годишният футболист сподели, че е оцелял, след като е ял цветята, отглеждани от майка му в апартамента на срутила се пететажна сграда.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Лежах сред руините в хола. Беше студено, затова се покрих с одеяло, за да се стопля. Краката ми замръзнаха. Не знаех къде е телефонът ми и го намерих, когато алармата се включи. Тогава настроих алармата да звъни на всеки 25 минути, за да не заспя. Отчаяно чаках спасителите и изведнъж отвън се чуха гласове. Имаме малко кученце, тогава го чух да лае. Лаят му стигна до спасителя, но не и моят глас, не ме чуха", обяснява драмата, през която е минал Аднан. "Стомахът ми беше празен. Ядох цветя, които майка ми отгледа, за да напълня стомаха ми. Бях много жаден. Опитвах се да издам звук за последен път... Тогава взех пръчка и ударих по тавана, пръчката се счупи... не можех да говоря, но слава Богу, тогава видях светлина от дупка в далечината и хора, които ме викаха. Попитаха ме дали мога да стигна до този изход, но беше невъзможно. Тогава изчакахме пет часа да разделят малко отломките и аз пропълзях до тях", разказа Коркут пред турския вестник "Хюриет".

Броят на жертвите на опустошителните земетресения в Турция и Сирия достигна най-малко 24 000, съобщиха местните власти. Само в Турция броят на жертвите се е увеличил до най-малко 20 665, според министерството за управление на бедствия и извънредни ситуации.

Голям брой спасители са на терен и сред руините в Турция и Сирия изваждат оцелели, а сред доброволците има известни личности и спортисти. Един от тях е известният германец Щефан Кунц, в момента треньор на турския национален отбор по футбол. Той помага в местен магазин, работейки на една от касите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК