Една от най-добрите ни волейболистки - Елица Василева, застана пред камерата на NOVA, скоро след като се прибра от Италия. Там тя прекара времето на принудителната изолация. Последната година бе част от италианския „Новара”.

Елица посрещна екипа в компанията на любимата си племенница Аврора, за която се грижи с голямо удоволствие. С намигване Василева споделя, че покрай Аврора и децата на приятелките си все по-често се замисля и за свое. „Всички ми се доверяват, което означава, че може би усещат, че съм готова. Аз също мисля така”, споделя волейболистката.

Тя разказа за мерките срещу разпространението на коронавируса, прилагани в Италия. „От гледна точка на проверки на излизащите от вкъщи беше много строго. Контролираха, спираха ме на улицата да ме питат къде отивам, защо съм толкова далеч от дома. Когато се прибирах към България, контролът беше много строг - на летища, на жп гари”, споделя Елица.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Тя е приятелка на една от най-големите звезди в световния волейбол - Александър Атанасиевич. Последните два сезона двамата живеят и играят заедно на Ботуша. След като се прибира у дома в Сърбия, Александър се разболява от коронавирус, както и още няколко играчи от националния отбор.

„Случи се на 10-12 ден от прибирането. Не се зарази в най-кризисното място - Италия, а му се случи в Сърбия. Преди това нямахме близки или познати заразени и не вярвахме в такава степен, че вирусът е силен. Симптомите му бяха висока температура, отпадналост, умора и болки в мускулите”, казва волейболистката.

Двамата са заедно от три години. Събира ги спортът, но първата крачка прави сърбинът. „Много е мил, грижовен, романтичен и ненатрапчив. Много е внимателен. Така е възпитан, майка му държи на тези неща”, споделя родната състезателка.

Тя се раздели с последния си клуб „Новара” след прекратяването на сезона и очаква нови предизвикателства, които засега изключват Италия.

„Имах доста оферти, но с мениджъра ми решихме да изчакаме. Предложенията бяха от много далеч, но аз съм във възраст, в която подбирам малко повече”, признава Елица.