ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Още двама полицаи ще бъдат уволнени след гонката в Стара Загора, при която загина бившият шампион по борба Пламен Пенев. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. В понеделник той участва в отчета на областната дирекция на полицията в града. 

Припомняме, че 58-годишният Пенев почина след фаталната гонка на 30 декември в Стара Загора. Според МВР полицаите са действали по закон, но семейството на загиналия твърди, че униформените са употребили прекомерна сила.

БЛИЦ TV: Скандали на брифинга на МВР в Стара Загора след смъртоносната гонка

Съдебно-медицинската експертиза показа, че смъртта на Павел Пенев е настъпила от задушаване. Според медиците, след като е свален от колата, върху Пенев, са легнали петима полицаи в опит да го арестуват и под тежестта на телата им той се задушил, защото белият му дроб е бил притиснат дълго време.

 WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След фаталния случай министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители - на заместник-директора на областната дирекция в Стара Загора Пламен Петков, който към момента на събитието е замествал директора и началника на охранителна полиция, както и на началника на Охранителна полиция комисар Илиян Илиев.

"До няколко дни и двама редови полицаи най-вероятно също ще бъдат уволнени", обяви Калин Стоянов. Той посочи, че се работи активно по следственото дело, по което са назначени множество експертизи. Не са приключили и проверките срещу директора на ОДМВР - Стара Загора комисар Лазар Христов, едната от които се води от вътрешния Инспекторат на МВР.

"Нормално е, че комисар Лазар Христов е отишъл на мястото на това тежко престъпление, въпреки че в този ден не е бил на работа. Длъжността му този ден е била изпълнявана от друг човек, който си носи отговорността за случая", обясни Калин Стоянов.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!