ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият републикански шампион по борба Пламен Пенев, който загина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора, е починал, защото е бил задушен при ареста. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Няколкото униформени, които го задържат, са го затиснали по такъв начин, че той не е можел да си е поема въздух и това е довело до смъртта му. Това са резултатите от аутопсията на Пенев, извършена от трима съдебни медици, научи "Сега" от източници от разследващите. Заключенията на медиците още не са оформени в експертиза, но това е въпрос на дни. Днес и утре трима следователи от Националната следствена служба са в Стара Загора, за да разпитват полицаите, участвали във фаталната акция.

Веднага след трагедията близките на Пенев обвиниха полицаите, задържали го, че именно те са причинили смъртта му.

Сензационно: Загиналият в Стара Загора шампион принудително настаняван в психиатрия

"За истината" разкри, че Галин Неделчев, полицай от Второ РУ на МВР в Стара Загора, който участва в задържането, е зет на комисар Илиян Илиев - началник на "Охранителна полиция", на когото е възложено да ръководи една от двете вътрешни дисциплинарни проверки за евентуално полицейско насилие, довело до смъртта на Пламен Пенев. Според разпоредбите и вътрешните правила на МВР за преследване на автомобили и задържане на лица, начинът на действие на полицията в Стара Загора е недопустим, тъй като подлага на риск живота не само на преследваните, а и на полицаите и на случайно попаднали на мястото граждани.

По-рано МВР обяви, че двама служители от ОДМВР – Стара Загора са временно отстранени от длъжност заради преследването, завършило със смъртта на 58-годишния Пламен Пенев. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!