Софийска градска прокуратура (СГП) е започнала разследване на случая с наръгания с нож български гражданин в четвъртък вечер в Скопие преди мача Шкупи - Левски (0:2). Делото се води за опит за умишлено убийство.

Първоначално разследването ще се води от следовател, защото неговият предмет е престъпление, извършено в чужбина.

"Наблюдаващият прокурор незабавно образува досъдебно производство за опит за умишлено убийство (престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК). Дадени са конкретни указания за извършване на действия по събиране и проверка на доказателства по случая. Разследването ще се проведе от следовател от следствения отдел на СГП на основание чл. 194, ал. 1, т. 3 от НПК, тъй като негов предмет е престъпление, извършено в чужбина. В хода на разследването ще се установяват всички обстоятелства, свързани с извършеното деяние, в съответствие с изискванията за обективно, всестранно и пълно разследване", съобщава Софийската градска прокуратура.

Българският гражданин Драгомир Андонов е в стабилно състояние, след като вчера вечерта беше опериран в болница "Св. Наум Охридски“. 29-годишният пациент е бил приет в лечебното заведение с прободна рана в корема, след като бе установена тежка телесна повреда и бе спешно хоспитализиран.

След прегледа е било потвърдено, че е засегнат черният дроб, което е наложило хирургическата интервенция. Състоянието му е стабилно към момента.

Български футболни фенове бяха нападнати снощи в квартал Чаир в Скопие минути преди началото на двубоя в столицата на Северна Македония. Според първоначални данни на прокуратурата в Скопие до инцидента се е стигнало, след като феновете на Левски са се движили край търговския център „Чаирчанка“ в квартал Чаир и са влезли във вербален сблъсък с местни, който е прераснал във физическа саморазправа.