Разследването за смъртта на легендарния Диего Марадона навлезе в решителна фаза и след поредицата разпити, които бяха проведени, се появиха и документи около лечението му. Един от тях шокира лекари от цял свят, тъй като реално предсказва смъртта на футболиста заради неподходящо лечение.

От клиниката, където Божията ръка беше опериран от съсирек в мозъка, подчертават, че възстановяването му и опасно за здравето и не може да бъде проведено без уреди за мониторинг на състоянието му, поддържане на дишането и специфично хранене, а нито едно от изброените не е присъствало в дома му в Тигре, където почина на 25 ноември 2020 година.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Документът е изготвен в присъствието и предоставен на дъщерите на Марадона, лекаря му Леополдо Луке, психиатъра му Агустина Косачов, директора на клиниката д-р Пабло Димитроф и главния лекар на интензивното отделение Фернандо Виларехо.

Така реално виновникът за кончината на Марадона е този, който е решил той да се лекува в среда, различна от предписаната, знаейки рисковете от това.