Аржентинските власти откриха контейнер с предмети на покойния Диего Марадона в склад в покрайнините на столицата Буенос Айрес. Предполагаемата стойност на предметите е между 10 и 40 милиона долара, ако се продадат на търг, твърдят медиите в страната.

Сред намерените вещи са екипи на Серхио Агуеро, бивш зет на Марадона, бразилеца Роналдо, Христо Стоичков, Хари Кейн и други. Общият брой на екипите, сред които има и такива на Дон Диего, е близо 50.

"Нещата са безценни. Колко би дал за екип на Стоичков върху фланелка, посветена на Марадона?", пита човек, който е виждал вещите.

В контейнера са открити още плакет от ФИФА, връчен на аржентинската легенда за годишнина на футболната централа, специални столове от Дубай, военна униформа, екип на бившия бразилски президент Лула да Силва и култовата пижама на жирафи, в която той посрещнал 2016 година.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Топките с автографи са над 20 и са от времената, когато Дон Диего е играл за Барселона, Наполи и Бока Хуниорс, а най-ценната вещ може би е лично писмо, написано от кубинския лидер Фидел Кастро.

"Ти преодоля огромни трудности за млад човек с обикновени корени", пише в писмото.

Всички вещи са описани от съдебните власти заради очакваната битка за наследството на световния шампион с Аржентина от Мондиал 1986 в Мексико. Легендата почина на 60-годишна възраст от сърдечна недостатъчност на 25 ноември.

Единственият ключ за контейнера с предметите е в съдебните власти, които са задържали и част от колите на легендата с изключение на BMW, което имало проблеми с двигателя.