Сестрата на загиналия при самолетна катастрофа през 2019 г. Емилиано Сала е опитала самоубийство, обявиха аржентинските медии. Ромина е настанена в болницата в Санта Фе в тежко състояние и е поставена под изкуствено дишане.

Информациите не разкриват начина, по който 29-годишната жена е направила опит да посегне на живота си. Ромина беше една от движещите сили на издирването на причините за катастрофата с брат ѝ.

Както е известно, футболистът Емилиано Сала загина, след като самолетът, с който пътуваше от Нант за Кардиф падна в Ла Манша на 21 януари 2019 г.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ромина, брат ѝ Дарио и майка ѝ Мерседес не спират да търсят справедливост и наказание за виновниците за смъртта на футболиста. Те поеха и грижите за неговото куче Нала. Самата Ромина има двегодишен син Аугусто, който е новият любимец на фамилията.

Ромина Сала не спираше да споделя в социалните мрежи спомени с брат си. „Липсваш ми зеленоок ангеле“, гласи нейната публикация от края на 2020 г.

Припомняме, че преди 2,5 години Сала пътуваше, за да финализира трансфера си в Кардиф от френския Нант за 15 милиона паунда. По време на полета самолетът се загуби от радарите над Ла Манша и в следващите часове започна издирване. Аеропланът беше открит на 5 февруари на дъното на пролива, а сред отломките е открито и тяло. Впоследствие властите обявиха, че то е на Емилиано Сала.