Притежателят на втория най-голям пакет акции в ПФК Левски Константин Папазов отново беше заснет да прави грубо нарушение на пътя. Това твърдят от "Спаси София" с публикация на страницата си във "Фейсбук". Организацията поиска шофьорската книжка на Папазов да бъде отнета.

От разпространеното видео се вижда как джип с номер СВ 4727 АС преминава на червен светофар. Припомняме, че вече няколко пъти Папазов беше хващан в нарушения на пътя. При последното такова - през юли, той сгафи с новия си джип Мерцедес СА 0007, така че за момента не е ясно дали все още шофира и возилото с регистрационен номер СВ 4727 АС, за което от "Спаси София" го обвиняват.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Публикацията на организацията:

"Колата на Тити Папазов отново e заснета в тежко нарушение - изпреварване на колона и ляв завой на червен светофар! Ако се окаже, че автомобилът с номер СВ 4727 АС е управлявана от него, това ще бъде поредното заснето и документирано тежко пътно нарушение, извършено от този индивид.

Тити се разкая и извини пред БЛИЦ за ... ВИДЕО

Заради поредицата от безобразни и тежки нарушения на пътя, настояваме СДВР Столична Полиция незабавно да отнеме книжката на Папазов и да го санкционира с глоба. Системното погазване на законите, създаването на предпоставки за сериозни пътни инциденти и застрашаването на човешки животи насред София трябва да бъде незабавно спряно и жестоко санкционирано. Проблемът с пътната безопасност е сериозен и системен, но управляващите явно предпочитат да продължи избиването на пътя, вместо да бъдат предприети безкомпромисни мерки.

Няма и как гражданите да имаме доверие в полиция, която бие хора и системно си затваря очите за тежките нарушения по пътищата от страна на самозабравили се хора, мислещи, че са над закона. Именно този двоен стандарт изкарва хората по улиците на България вече втори месец!

Настояваме и Йорданка Фандъкова незабавно да възложи преглед на записите от камерите на Столичната община, за които няколко пъти плащахме милиони левове, и да ги предаде на СДВР! Ако подобни действия не бъдат предприети, само ще се докаже, че хилядите монтирани камери са поредният проект, за който са усвоени милиони, без да има никаква реална полза от него. Кметът също има задължението да гарантира реда и спокойствието и затова нейните действия ще бъдат тест за това, дали работи в полза на обществения интерес или още "едни са по-равни от други".