ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият републикански шампион по борба Пламен Пенев е бил задушен от петима полицаи при инцидента в Стара Загора. Това показват записите от бодикамерите на служителите на реда, съобщава БНТ. Те потвърждават информацията от аутопсията, че бившият борец е починал от задушаване. Новото е точната бройка на ченгетата. 

Кадрите показват, че една от униформените служителки държи краката на мъжа, а другите четирима се опитвали да го обездвижат, притискайки го силно до земята. По този начин белите дробове на Пенев дълго време са били със силно ограничен капацитет на работа и това е довело до задушаване.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Вчера двама служители от полицията в Стара Загора бяха временно отстранени от длъжност заради преследването, завършило със смъртта на 58-годишния Пламен Пенев.

Семейството на Пламен Пенев все още търси отговор на въпроса какво точно се е случило. Той често посещавал въпросната бензиностанция, където пиел кафе и разхождал кучето си, тъй като живеел на близо. Не бил конфликтна личност, нямал склонност към саморазправа и не носил оръжие.

Междувременно обаче стана ясно, че той е бил принудително настаняван в психиатрия. Оттогава той е работил на специален режим. Според адвоката на семейството Емануил Йорданов сигналът подаден на 112 трябва да се огласи, за да се разбере истината около случилото се.