Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани отнесе сериозно наказание от Футболната асоциация на Англия. 33-годишният уругваец е лишен от състезателни права за 3 мача и ще трябва да плати 100 хиляди паунда глоба заради публикация в "Инстаграм".

Както е известно, Кавани се забърка в расистки скандал след края на мача със Саутхемптън на 29 ноември. Тогава нападателят вкара два гола и донесе успеха на "червените дяволи" с 3:2. След края той бе поздравен в "Инстаграм" от свой фен, а самият футболист отговори "Gracias negrito". 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

От Футболната асоциация веднага започнаха разследване, като в крайна сметка решиха да накажат сурово Кавани, тъй като е използвал думи, които се отнасят за "цвета, расата или етническия произход на друг човек".

Преди години за подобно нещо сериозно наказание от 8 мача лишаване от състезателни права отнесе съотборникът на Кавани в националния отбор на Уругвай Луис Суарес. Тогава след сдърпване в Патрис Евра от Манчестър Юнайтед нападателят, който играеше в Ливърпул, нарече бранителя "negrito". След това Суарес се опита да обясни на британската общественост, че това е много популярно обръщение в родината му и не е обида, но наказанието и паричната глоба не му се размина. 
 


* Getty Images/Guliver