Новият треньор на Етър Александър Томаш коментира дебюта си начело на тима. "Виолетовите" стигнаха до точката при гостуването на Славия след 0:0 в срещата от 13-ия кръг на efbet Лига. Отборът от Велико Търново обаче остава на последното място в класирането с едва 4 точки в актива си.

Томаш се надява да помогне на Етър. "Искахме да вземем трите точки. Мисля, че направихме всичко, което зависи от нас. Определено изпуснахме победата", каза бившият футболист на "болярите". 

„Моите играчи днес направиха всичко, което исках от тях. Съжалявам, че не спечелихме. Остават три мача до края на годината, ще направим всичко възможно да вземем точки. Много са аспектите, в които трябва да поработим. Аз съм взел емоционално решение и ще направя всичко възможно да помогна на Етър“, продължи Томаш, който е роден на 2 септември 1978 г. във Велико Търново. Започва да играе в Етър и през 1993 г. става вицешампион на България с юношите младша възраст. После отива в ЦСКА, където за мъжкия тим играе от 1998 до 2004 г., продължава в Гърция, Украйна, Азербайджан, в Славия и Берое. В края на състезателната си кариера Томаш се завърна в Етър, чийто капитан бе и извоюваха през 2012 г. влизането в „А” група, след което окачи обувките. Шампион на България и Азербайджан. 

Като треньор е работил в Банско, Локомотив (Горна Оряховица) и Верея, а най-големите му успехи са начело на Берое от 2017 до 2019 г., като изведе отбора два пъти до четвъртото място.

За следващия съперник на Етър Томаш каза: "Знам, че Царско село е доста солиден отбор. Ние трябва да сме два пъти по-солидни." 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството