Героят на Италия Марио Балотели посвети головете си на полуфинала от Евро 2012 срещу Германия на приемната си майка Силвия. "Адзурите" победиха с 2:1 и се класираха на финала, където ще срещнат Испания.

Както е известно, Силвия и Франческо Балотели осиновяват Марио през 1993 г. след като биологичните му родители го изоставят. "Това беше най-страхотната вечер в живота ми. Дълго време чаках да изживея нещо подобно, особено пред майка ми, която дойде специално за мача. Когато в края на срещата отидох при нея чувството беше неописуемо. Казах ѝ, че тези голове са за нея. Баща ми ще пристигне за финала в Киев и се надявам да изживея още по-голяма радост в неделя", заяви героят. Балотели вече има три гола от началото на Евро 2012 и е основен фаворит за стрелец №1 на турнира.

"Във футбола понякога имаш много възможности и не успяваш да отбележиш или имаш малко шансове, но ги реализираш. Двата ми гола срещу Германия бяха много важни, защото ни помогнаха да спечелим мача. За мен те имат еднаква тежест", заяви той пред ТВ Рай.

Супер Марио се закани и на Испания, отчитайки, че на финала срещу световния и европейски шампион тимът му трябва да действа спокойно и да не се изнервя. Още повече, че само "скуадра адзура" е вкарал гол на “Ла фурия” досега в турнира.

"Това е много силен отбор, но ние вече доказахме, че можем да им се противопоставим. Трябва да сме спокойни и да не се изнервяме от факта, че испанците ще владеят повече топката. Ако дадем всичко от себе си и продължим да играем нашата си игра, можем да победим", сигурен е нападателят на Манчестър Сити.

"Златната топка"? Изобщо не мисля за нея. Просто се опитвам да си върша работата на терена", направи се на скромен голмайсторът./БЛИЦ