Защитникът на Италия Доменико Кришито изрази разочарование, че няма да играе на Евро 2012. Селекционерът Чезаре Прандели извади футболиста от списъка си, след като полицията го разследва за уговаряне на мачове.

"Никога в живота ми не съм правил нещо грешно. Не искам да бъда изкупителна жертва за това, към което имам най-малко отношение. Може би италианската федерация по футбол трябва да има по-добро разбиране към нещата, които се случват. Не съм участвал в това. Шокиран съм от решението, защото бях готов за Евро 2012.

Следователите са казали на моя адвокат, че в близко бъдеще няма да ме призоват за разпит. А на мен казаха, че мога да участвам на шампионата. Разпространената снимка е от преди година. Защо преди това не се случи нещо? Тя е направена след мача със Сампдория. Тогава ми казаха, че феновете искали да обсъдят с играчите на Дженоа нашата игра.

На тази среща присъстваха още Джузепе Скули и още един човек, който не познавам. Говорих с феновете, убедих ги, че сме дали всичко от себе си на терена и се прибрах у дома. И тази снимка е достатъчна, за да докаже, че съм направил нещо незаконно?

Аз, както и Бонучи, трябваше да отидем на европейското първенство. Получаването на официално уведомление, че сме заподозрени, не ни прави виновни", заяви Кришито, цитиран от "Газета дело Спорт".

От лятото на 2011 година Кришито е част от руския гранд Зенит, с който този сезон стана шампион.