Голямата звезда на Португалия Кристиано Роаналдо срещу световния и европейски шампион Испания – тази вечер от 21:45 часа на “Донбас Арена” в Донецк е голямата битка за излъчването на първия финалист на Евро 2012.

“Ще му обърнем особено внимание. Кристиано е единствен по рода си”, предупреди селекционерът на “Ла Фурия” Висенте Дел Боске. В допълнение на неговите думи може да се каже, че Роналдо е и твърде суеверен. Суперзвездата постоянно изпълнява 7 ритуала, за достигне с Португалия до финала на Евро 2012.

Щастливото число на Роналдо е 7. Точно 7 са и ритуалите, които би трябвало да го изведат до финала. Днес той ще се изправи срещу съотборниците си от Реал (Мадрид) – Икер Касияс, Серхио Рамос, Шаби Алонсо, както и Алваро Арбелоа, който би трябвало да го пази.

Световната звезда на Реал (Мадрид) е доста налудничав и чудноват. Феновете в Испания го наричат “CR7” – от инициалите на името му и номера на фланелката, която носи.

Седемте ритуала на Роналдо за достигане на финала:
1.В автобуса на отбора той винаги седи на последния ред. Когато обаче тимът пътува със самолет, Роналдо е на първия ред. Любопитно е да се отбележи, че португалският самолет кацна в Донецк 10 минути по-рано от испанския. Една първа символична победа за “мореплавателите”.....
2.Роналдо се упражнява за кратко с топката в съблекалнята преди всеки мач, за да активира правилното усещане на крака си.
3.Той винаги знае къде на стадиона седят неговите приближени, за да ги поздравява при радостта си от всеки свой гол.
4.Роналдо винаги стъпва на терена първо с десния крак.
5.Преди всеки начален съдийски сигнал Роналдо прави минимум един висок подскок, при който вдига колената до гърдите си.
6.На полувремето преди всеки мач той винаги застава за малко пред огледалото, за да оправи прическата си и тя да бъде винаги стилна.
7.Преди всеки пряк свободен удар, който изпълнява, Роналдо застава с разкрачени крака като героя от уестърните Джон Уейн преди всеки свой дуел.

Испания няма допуснат гол вече в 7 мача на директна елиминация от Евро 2008 насам. На това Европейско първенство защитавашият титлата си тим надиграва съперниците си са множество подавания (2616 паса – най-много от всички отбори, а Португалия има само 1164 подавания). Дали седемте ритуала на Роналдо ще помогнат на неговия отбор срещу непобедимата “Ла Фурия”, ще се разбере довечера!