Англия загуби от Исландия с 0:1 на "Уембли" в последната си контрола преди началото на Евро 2024 (14 юни - 14 юли). Британците стартират турнира на 16 юни срещу Сърбия, след което предстоят двубои с Дания и Словения.

Последната проверка на "трите лъва" започна с ранен гол на Йон Дагур Торстейнсон в 12-ата минута. Исландецът посрещна отбита топка и я прати в долния ляв ъгъл за 1:0.

Хари Кейн можеше да изравни за Англия в 28-ата след пас на Коул Палмър, но прати топката над вратата.

Палмър имаше възможност да обстрелва противниковата врата в 51-ата минута, но ударът му по диагонала спря от външната страна на мрежата.  

Само три минути по-късно отново той имаше чиста възможност за гол, след като топката малко случайно попадна при него, след като пасът към Хари Кейн не се получи. Палмър пое и нахлу в наказателното поле фронтално срещу вратата, но вместо да стреля, реши да финтира вратаря на гостите, а след като си скъси ъгъла, не успя да отправи точен удар.  

В 63-ата минута гостите направиха нов фрапантен пропуск. Този път голмайсторът Торстейнсон получи абсолютно сам срещу Рамсдейл, но в последния момент се подхлъзна и не успя да засече подаването отдясно и прати топката в аут, като вратарят на домакините изобщо не трябваше да се намесва.

Следващата добра възможност в мача се разкри пред домакините. След много добра атака отдясно Трент Александър-Арнолд получи почти до аутлинията и центрира прецизно в наказателното поле, където Айвън Тоуни засече, но прати топката над вратата.

Двадесет минути преди края на редовното време Марк Геи притесни щаба на англичаните, след като бранителят получи тежък удар в главата след изстрел на футболист на исландците. Геи остана на земята в продължение на няколко минути, в които получаваше медицинска помощ. В крайна сметка след лекарската намеса защитникът успя да продължи срещата и не се наложи смяна. 

Финсон бе много близо до гола след много интересен удар, който едва не изненада Рамсдейл. Исландецът стреля от близо 18 метра, без да влага сериозна сила в удара си, опитвайки се да прехвърли вратаря на домакините. Рамсдейл все пак внимаваше и успя да избие в последния момент в корнер.

В продължението на срещата удар на Трент Александър-Арнолд към далечния ъгъл премина през куп от играчи, за да рикошира и излезе в корнер.

В други приятелски срещи от днес:

Румъния - Лихтенщайн 0:0
Германия - Гърция 2:1
Полша - Украйна 3:1
Шотландия - Финландия 2:2
Беларус - Русия 0:4
Албания - Азербайнджан 3:1
Армения - Казахстан 2:1
Чехия - Малта 7:1