Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Гелзенкихрен, от нашия специален пратеник Румен ПАЙТАШЕВ

Вече течаха последните минути на осминафинала между Англия и Словакия и словаците почти усещаха как славата ги настига. А по високоговорителите на стадиона предупредиха зрителите да си правят сметката кога ще си тръгнат, тъй като се очакваше гигантско стълпотворение предимно от англичани.

Трябваше да гоня влака за следващата ми дестинация и реших да не рискувам и да тръгна към 88-ата минута. За моя изненада доста англичани също се бяха решили на подобен ход, ядосани и от вече очертаващото се отпадане на родоначалниците на футбола. Мотрисата бързо се изпълни с гневни представители на Албиона, които не щадяха изразните средства. Ругатни долитаха от всички страни, а крясъците fuck и fucking просто разцепваха въздуха като с нож. Всички начело със селекционера Гарет Саутгейт бяха сложени на гилотината.

Но в един момент радостни викове огласиха вагона, защото Джуд Белингам бе изравнил. Тълпата прие тази новина с доста смесени чувства, при които все пак надделяваше удовлетворението от успеха. И тогава десетина мъжаги с фланелки на трите лъва разбутаха всички, напуснаха мотрисата и почти на спринт тръгнаха обратно към стадиона, който отстои поне на 250 метра от гарата. Не знам дали са успели да видят поне победния гол на Хари Кейн, който става в първите секунди на първото продължение. Но е неоспорим факт, че с гола си Белингам върна част от феновете към стадиона, след като вече се бяха качили на влака.

А до крайната гара всички се бяха скупчили над един GSM, където гледаха останалата част от мача. Дали не съжаляваха, че не са последвали своите сънародници отново към трибуните…