Двама германски национали се сбиха по време на тренировка само дни преди началото на Евро 2024. Шампионатът, който ще се проведе в Германия, ще бъде открит с мач от група „А“ между Бундестима и Шотландия.

По време на вчерашната тренировка нападателят на Борусия (Дортмунд) Никлас Фюлкруг е стигнал до физическа саморазправа със защитника Антонио Рюдигер от Реал (Мадрид).

Според „Билд“ 31-годишният бранител няколко пъти е дърпал тарана при двустранна игра, а при поредния груб фаул Фюлкруг не издържал и засипал съотборника си с поредица от обиди. Двамата започнали да се блъскат и да размахват ръце за удари, но бързата намеса на помощник-треньора Сандро Вагнер предотвратила ескалация на напрежението.

Спортно-техническият щаб на селекционера Юлиан Нагелсман бързо дал пауза на тренировката, за да може играчите да пият вода, а замесените в скандала да се успокоят.

Това обаче не се случило и 31-годишният таран продължил да сипе обиди срещу Антонио Рюдигер. За да облекчи напрежението Нагелсман пратил защитника на Реал (Мадрид) да прави бегови обиколки на съседен терен.

Интересното е, че Фюлкруг и Рюдигер са добри приятели. Само часове преди инцидента нападателят на Борусия (Дортмунд) в интервю за германска медия обяви, че защитникът е човекът в националния отбор, с когото се разбира най-добре. Той говори по темата и след финала на Шампионската лига на „Уембли“, в който „белия балет“ победи „жълто-черните“.

„Антонио е добър човек. Обичам го, защото е честен, въпреки че понякога е агресивен. На тренировки е същият, какъвто е на мачовете. Истински лидер. Приближава се към теб с изражение все едно всеки момент ще те убие. На мен подобна нагласа ми харесва. Обичам да играя срещу такива съперници“, коментира Фюлкруг само преди няколко седмици.