Селекционерът на Франция Дидие Дешан отхвърли опасенията относно формата на нападателите Килиан Мбапе и Антоан Гризман, а освен това прогнозира здрава битка срещу Португалия в двубоя за място на полуфиналите на Европейското първенство по футбол в Германия. Мачът е утре вечер от 22:00 часа в Хамбург, а Дешан каза, че опонентите им имат пълното право да бъдат смятани за претендент за титлата на Евро 2024.

"В началото на турнира Португалия беше един от фаворитите и те са отбор със законно право по отношение на амбицията си да бъдат европейски шампиони", каза Дешан на пресконференция.

"Мачът ще бъде битка за надмощие. Португалският отбор има умението да владее топката и очевидно обича да атакува, а не да се защитава. Така че ще бъде борба за надмощие", добави той.

"Знам, че техният треньор Роберто Мартинес обича да сменя схемата си, понякога са трима в отбрана, понякога той играе с допълнителен защитник. Ако имате някаква вътрешна информация, която можете да споделите, съм целият в слух", попита Дешан репортерите.

Но той защити формата на Мбапе и Гризман, чийто принос на турнира в Германия беше доста критикуван.

"Килиан имаше проблеми в подготовката и получи травма по време на турнира", добави треньорът, имайки предвид счупения нос на своя капитан в първия мач срещу Австрия.

"Той се чувства добре и ние ще се нуждаем от страхотен Килиан срещу Португалия. Усилията на Антоан остават със страхотния обем работа, която винаги върши. В по-техническата част е по-слаб от това, което можеше да бъде. Но Антоан не е депресиран, уверявам ви", завърши Дешан.