Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Голямата звезда и капитан на френския национален отбор Килиан Мбапе беше откаран в болница в Дюселдорф след минималната победа срещу Австрия с 1:0.

Носът на нападателя е счупен след сблъсъка с австрийския защитник Кевин Дансо в заключителните минути на срещата от група "D".

Френската федерация потвърди, че Мбапе е приет в болница в Дюселдорф, където се игра срещата. 

Резултатът от прегледа е показал, че звездата на „петлите“ е със счупен нос.  

Френската футболна асоциация съобщи, че Мбапе се е завърнал в лагера на националния отбор, като няма да бъде опериран, а ще играе със специална предпазна маска на лицето в следващите двубои.

"Килиан Мбапе се завърна в лагера на френския национален отбор. Той счупи носа си през второто полувреме на мача Австрия - Франция, който се проведе в Дюселдорф. Капитанът на Франция беше лекуван първо от медицинския персонал и д-р Франк Льо Гал, който го диагностицира с фрактура на носа. Мбапе ще продължи лечението си през следващите няколко дни, но няма да се подложи на операция в близко бъдеще. Ще му бъде направена маска, така че номер 10 на френския национален отбор да може да се подготви за мачовете след периода на лечение", се казва в изявлението на френската федерация.

Следващият мач на "петлите" е на 21 юни (петък) срещу Нидерландия от 22:00 часа.