Германия победи Гърция с 2:1 в контрола на "Борусия Парк" в Мьонхенгладбах - последна проверка за възпитаниците на Юлиан Нагелсман преди Евро 2024, на което страната е домакин.

Германците са в група с Шотландия, Унгария и Швейцария.

Първата добра възможност за гол се откри пред гостите. Антонио Рюдигер сбърка в своята половина и позволи топката да му бъде отнета.

Тя достигна до Христос Цолис, който шутира от десетина метра, но Мануел Нойер успя да избие. Топката отново се озова в Цолис, който този път от 2-3 метра нанесе удар, но вратарят с бляскава намеса с ръка отново спаси. 

В следващите минути Германия владееше повече топката, но така и не създаде нищо интересно пред вратата на Одисеас Влаходимос. В 22-ата минута Джамал Мусиала опита удар от далечна дистанция, но не затрудни вратаря на съперника.

В 33-ата минута Гърция поведе. Джонатан Та постави в трудна позиция Джамал Мусиала, като топката му беше отнета. Кълбото се озова в Христос Цолис, който нанесе удар от границата на наказателното поле. Нойер не се намеси добре и изби топката право в Йоргоас Масурас, който не сбърка от няколко метра - 0:1.  

В 37-ата минута Германия получи право да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция. Тони Кроос обаче прати топката над вратата. Три минути след това Кроос центрира от свободен удар, а в наказателното поле Джонатан Та нанесе удар с глава, който премина опасно покрай вратата. 

Три минути преди почивката гол на Германия беше отменен заради засада. Джамал Мусиала получи в наказателното поле, като опита да преодолее трима съперникови футболисти. Топката се озова в Кай Хавертц, който от 5-6 метра я прати във вратата, но се оказа, че е бил зад защитата на "елините".

Малко след това удар на Вангелис Павлидис се отби в крака на Та и мина опасно покрай вратата на Мануел Нойер. От последвалия корнер Христос Цолис нанесе слаб удар, с който не затрудни вратаря на Германия. 

Втората част започна с удар с глава на Цолис, който премина покрай вратата. В 51-ата минута шут на Роберт Андрих от далечна дистанция премина покрай вратата. Минута след това Та отправи удар с глава след центриране отляво, но не затрудни Влаходимос. В ответната атака шут на Вангелис Павлидис профуча покрай дясната греда. 

Десен минути след почивката добрата игра на Германия през втората част даде резултата. Бундестима организира многоходова атака, като топката стигна до резервата Лирой Сане отдясно. Халфът пусна към Кай Хавертц в наказателното поле. Нападателят се обърна и нанесе удар, който след рикошет в Манолис Сиопис влезе във вратата за 1:1. 

В 63-ата минута Антонио Рюдигер позволи Цолис да му отнеме топката. Нападателят навлезе в наказателното поле отляво и нанесе удар, с който Нойер се справи. В 77-ата минута шут на Та от над 20 метра мина високо над вратата. 

Седем минути преди края на мача след изпълнение на корнер топката стигна до Бенямин Хенрихс. Десният защитник отправи снаряд по посока вратата на Гърция от над 25 метра, но топката срещна горната греда. 

В 89-ата минута Германия направи пълен обрат. Защитата на Гърция не изчисти добре центриране на Сане отдясно. Топката се озова в Паскал Грос на границата на наказателното поле и халфът със страхотен удар в долния десен ъгъл вкара за 2:1. 

В други приятелски срещи от днес:

Румъния - Лихтенщайн 0:0
Англия - Исландия 0:1
Полша - Украйна 3:1
Шотландия - Финландия 2:2
Беларус - Русия 0:4
Албания - Азербайнджан 3:1
Армения - Казахстан 2:1
Чехия - Малта 7:1