Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Първият финалист на Евро 2024 ще бъде определен тази вечер в двубоя между Испания и Франция. Мачът предизвиква сериозен интерес, тъй като това са два от големите фаворити за спечелване на титлата, а един от тях ще трябва да отпадне преди последното стъпало – финалът на 14 юли.

Испанците са най-силно представящият се отбор на Европейското първенство, като са единственият полуфиналист, който спечели и петте си мача до момента. „Червените фурии“ са лидери на турнира по удари (102), спечелени единоборства (203) и делят първото място по отбелязани голове (11). Само едно от тези попадения беше автогол на съперника – на италианеца Рикардо Калафиори в груповата фаза.

Силната страна на Франция на Евро 2024 е защитата. „Петлите“ не допуснаха гол в четири от петте си мача до момента. Тимът на Дидие Дешан ще опита да стигне до четвърти финал на голям шампионат в последните осем години след Евро 2016, Мондиал 2018 и Мондиал 2022. Големият въпрос е дали французите най-сетне ще се отпушат и вкарат попадение от игрова ситуация. До момента те са реализирали само един гол – на Килиан Мбапе от дузпа при равенството 1:1 с Полша в групите. Австрия и Белгия си вкараха по един автогол при загубите от Франция с 0:1. Двубоят с Нидерландия в групата завърши при нулево равенство. Четвъртфинала срещу Португалия също приключи 0:0 в редовното време и продълженията, а след това „петлите“ спечелиха след дузпи.

SpainИСПАНИЯФРАНЦИЯFrance

Днес от 22:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Мюнхен, „Алианц Арена“
Съдия: Славко Винчич (Словения)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Испания: Унай Симон, Навас, Начо, Лапорте, Кукурея, Олмо, Родри, Фабиан Руис, Ламин Ямал, Мората, Уилямс
Контузен: Педри
Наказани: Карвахал, Ле Норман
Селекционер: Луис де ла Фуенте

Франция: Менян, Кунде, Салиба, Упамекано, Ернандес, Канте, Чуамени, Камавинга, Гризман, Коло Муани, Мбапе
Контузени: няма
Наказани: няма
Селекционер: Дидие Дешан

Баланс: 36 мача, 16 победи за Испания, 7 равенства, 13 победи за Франция