Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Английският съдия Майкъл Оливър взе решение да прекъсне двубоя Германия - Дания от 1/8-финалите на Евро 2024 за неопределен период от време, след като над "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд се разрази истинска гръмотевична буря. Засега не е ясно кога двубоят ще бъде подновен.

Над стадиона се изви истинска буря, като обилният дъжд бе съпроводен от гръмотевици и светкавици. Това накара съдията да спре срещата, за да се съхрани здравето и безопасността на футболистите на двата отбора.

Постепенно дъждът бе съпроводен и от градушка, която накара феновете по трибуните да използват подръчни средства, за да се предпазят от стихията.

Германската метеорологична служба съобщи днес, че лошото време може да достигне Дортмунд към края на мача и че "продълженията не се препоръчват от метеорологична гледна точка", но изглежда бурята подрани и съдията взе решение да запази здравето на играчите.

Властите обявиха, че фен зоните и обществените места за гледане на срещите от Евро 2024 в други части на страната може да се наложи да останат затворени в зависимост от предупрежденията за очаквани бури.