Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа говори пред медиите след победата на Швейцария с 3:1 над Унгария в първа среща за двата тима на Евро 2024. Той отбеляза първия гол в срещата и стана единственият представител на родното футболно първенство с попадение на еврофинали.

"Това е една сбъдната мечта, нещо като сърбеж, както се казва. Преди няколко дни разбрах, че ще мога да започна днес. Короната на днешния ден беше победата", заяви швейцарският нападател.

"Всъщност в началото на мача се чувствах добре, наистина добре, нервността дойде сега. Два часа, три часа преди мача тя вече се появяваше в мен. Когато чух химна, сърцето ми щеше да изхвръкне от тялото ми. Никога през живота си не съм изпитвал такива чувства. За мен вкарването на голове е най-хубавото чувство", заяви той.

"Вероятно голът не беше толкова добър от гледна точка на красотата, но от гледна точка на емоциите, това е най-доброто нещо, което съм правил", каза Квадво Дуа.

"Получавам хубав пас в дълбочина. Харесвам такива топки, които мога да преследвам. Изведнъж оставам сам срещу вратаря, вкарвам и след това съм много щастлив, че страничният съдия задържа флага. Мечтата ми е сбъдната. Както е в момента, не знам, 30 секунди, 45 секунди след онзи момент усетих нещо, което никога не съм изпитвал в живота си. Тогава всичко избухна", коментира още той.

"Мисля, че всички бяхме пределно концентрирани психически. Бяхме жизнени и играхме добре. И да, мисля, че демонстрирахме добре опита си", изтъкна Квадво Дуа.