Селекционерът на националния отбор на Турция Винченцо Монтела заяви, че е горд от представянето на отбора си на Евро 2024, въпреки че отпадна на четвъртфиналите след загуба с 1:2 от Нидерландия.

"Трябва да се гордеем с отбора. Играчите показаха страхотен турски дух, така че чувстваме любовта на турския народ и аз се гордея с тях. Заслужаваме го. След това представяне на Турция ще се гледа с други очи в бъдеще, вероятно с повече уважение", каза Монтела.

"От началото на шампионата нашият отборен дух и подкрепата на нашите фенове бяха несравними. Ние сме много горди. Начинът, по който отборът игра, беше страхотен. Имахме мечта и бяхме много близо да я изпълним. Трябва да пренесем същия дух и на следващото първенство“, заяви италианецът.

"Играчите натрупаха много опит. За начина, по който играхме и какво показахме. Има голяма симпатия в Турция към отбор, както и от любители на футбола в други страни. Това е само основата, трябва да продължим да растем. Бъдещето е на наша страна", каза още 50-годишният специалист.