Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Тази вечер станаха ясни крайните класирания и на групите "E" и "F", след което се изясниха двойките за 1/8-финалите на Евро 2024. Последните свободни места за директните елиминации взеха Румъния, Белгия, Словакия, Турция и Грузия.

От отборите, които заеха третите места в групите си, за осминафиналите не се класираха единствено Хърватия и Унгария.

Домакинът Германия ще се изправи срещу Дания. Немците спечелиха група "А" благодарение на късния изравнителен гол на Никлас Фюлкруг срещу Швейцария, а "кръстоносците" ще премерят сили с действащия шампион Италия, който остана втори в група "В" след драматично равенство с Хърватия (1:1).

Испания спечели и трите си мача в група "В" и стана единственият отбор на Евро 2024 с пълен актив от 9 точки, като дори не допусна гол във вратата си. На осминафиналите "Ла Фурия" ще играе срещу приятната изненада Грузия.

Англия събра 5 точки с едва два отбелязани гола и завърши първи в група "С". Следващият съперник на тима на Гарет Саутгейт ще бъде Словакия - трети в група "Е".

Австрия изненадващо спечели група "D", оставяйки след себе си Франция и Нидерландия, които също са на 1/8-финалите. Селекцията на Ралф Рангник ще спори с Турция. "Петлите" (втори в групата си) ще играят срещу втория в група "Е" Белгия. Нидерландия пък ще има за противник Румъния.

Запомняща се беше развръзката в група "Е", в която всички отбори завършиха с по 4 точки - нещо, което никога досега не се беше случвало на европейски първенства. Първото място е за Румъния, следвана от Белгия и Словакия. Само Украйна отпадна заради по-лошите си показатели.

Въпреки поражението от Грузия тази вечер, Португалия финишира на първото място в група "F" с 6 точки и ще спори със Словения.