Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Орангутан прикова вниманието на феновете на футбола от цял свят, след като направи прогнозата си за първия мач на Евро 2024. 35-годишният Валтер прогнозира изхода от мача на откриването на първенството между Германия и Шотландия (тази вечер от 22:00 часа) и даде предпочитанията си за успех на немците.

Човекоподобната маймуна беше изправена от служителите на зоопарка в Дортмунд пред двоен избор. За Валтер бяха приготвени две кофи с нарязани плодове, а върху тях бяха завързани шалчета на Германия и Шотландия.

„Спря пред кофите и ги разгледа. След това уверено отиде до германската кофа и я взе в ръцете си. Затова мисля, че прогнозата му е за немска победа. След това грабна и тази с шала на Шотландия. Предполагам, че шотландците ще създадат проблеми на германските национали по време на мача“, тълкува случилото се Марсел Ставинога – говорител на зоологическата градина.

Това не е първият случай, в който Валтер прогнозира изхода от футболни мачове. Правил е подобен избор на кофи преди мачове на Борусия (Дортмунд), евротурнирите, световни и европейски първенства.

Орангутанът се присъединява към цяла група представители на фауната, които са влизали в ролята на оракули на изхода от футболни мачове на големи шампионати. Най-известният от тях беше октоподът Паул от аквариума в Оберхаузен, който позна крайния победител в седем мача на Германия от Мондиал 2010.