Отборът на Полша вярва, че може да започне успешно Европейското първенство срещу Нидерландия в неделя, дори и без контузения нападател Роберт Левандовски.

"Не се страхуваме от тях. Ние също имаме шанс в този мач, дори ако Роберт Левандовски не играе", каза неговият партньор в атака Карол Свидерски на пресконференция в полската база в Хановер.

"Спомням си равенството 2:2 срещу Нидерландия в Лигата на нациите. Играхме без Роберт. Но разбира се, това е голяма загуба за нас, защото той е един от най-добрите футболисти в света", добави той.

35-годишният Левандовски скъса мускул на бедрото по време на последната контрола срещу Турция в понеделник, която поляците спечелиха с 2:1. Нападателят на Барселона със сигурност ще пропусне първия мач от Евро 2024, а участието му във втория двубой от група "D" срещу Австрия на 21 юни в Берлин също е под въпрос.

Свидерски също се контузи в мача срещу турците. Докато празнуваше своя гол, нападателят на Верона изкълчи глезена си. За разлика от Левандовски обаче той все още се надява да играе срещу Нидерландия.

"Работим по въпроса, борим се. Всичко се развива добре. Следващите два дни ще бъдат определящи", каза 27-годишният футболист.