Италианецът Даниеле Орсато ще ръководи четвъртфиналния двубой на Евро 2024 между Англия и Швейцария на 6 юли (събота) в Дюселдорф, обяви УЕФА. Другата съботна среща по пътя към полуфиналите между Нидерландия и Турция е поверена на Клеман Тюрпен (Франция).

За Орсато това ще бъде мач номер 4 на тези Европейски финали, два в групите, един на осминафиналите и сега получава четвъртфинал. До момента опитният рефер ръководи Сърбия – Англия (0:1), Швейцария – Германия (1:1), както и първата среща на Евро 2024, приключила след изпълнение на дузпи: Португалия – Словения. Помощници на Орсато ще бъдат другите двама, с които е в екип - Чиро Карбоне и Алесандро Джалатини. Германецът Даниел Зиберт е четвърти съдия, а шеф на системата за видеоповторения (ВАР) е Масимилиано Ирати.

В същия ден от 21:00 часа в Берлин Нидерландия ще има тежката задача да се изправи срещу Турция. Тюрпен, който беше главен съдия в мача на откриването Германия – Шотландия (5:1), ще излезе на терена за своя трети мач.

Освен това, той беше главен арбитър на нулевото равенство Англия – Словения, както и четвърти на срещата Испания – Италия. Асистенти на Тюрпен са сънародниците му Никола Дано и Бенжамен Паже, а четвърти съдия е Феликс Цвайер (Германия). За ВАР ще отговаря Жером Брисар (Франция).