Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Всичките английски национали, участващи на Евро 2024, плащат годишни данъци в общ размер на 85,4 милиона паунда. Информацията е на изданието „London Loves Business“, което изчислява, че общата годишна сума, която играчите на Гарет Саутхейт прибират след облагането възлиза на 98 милиона.

Най-големият данъкоплатец сред "трите лъва" е капитанът Хари Кейн, който взима годишна заплата от 21,1 милиона паунда в Байерн, но 10 милиона от тази сума отива за налози към английската хазна.

Второ място по най-голяма чиста заплата заема Джуд Белингам, който след облагането взима 9,9 милиона паунда от Реал (Мадрид). Данъците му са в размер на 7,7 млн. Джон Стоунс, който е с най-висок доход от играещите във Висшата лига национали, плаща за на хазната 6 милиона от своята годишна заплата от 13 милиона паунда.

Топ 5 на най-добре платените английски национали се допълва от Деклан Райс и Фил Фодън, които взимат съответно по 12,5 милиона и 11,7 милиона, но плащат на данъчните власти по 5,9 и 5,5 милиона.

С най-ниска заплата в отбора на Гарет Саутгейт е Айвън Тоуни от Бренфорд, чийто данъци възлизат на 477 014 паунда, а по този начин прибира чисто малко повече от един милион.