Кристиано Роналдо пропусна дузпа в продълженията срещу Словения и избухна в сълзи, но въпреки това Португалия победи с 3:0 след ударите от бялата точка и голямата звезда може да благодари на Диого Коща. Вратарят спаси три от изпълненията на словенците и прати иберийците на 1/4-финал срещу Франция.

Изпуснатата от Роналдо дузпа в продълженията след спасяване на Ян Облак донесе антирекорд на португалеца. Той е първият футболист в историята, който е пропускал две дузпи на европейски първенства. Първият пропуск от бялата точка на легендарния №7 бе на шампионското Евро 2016, когато стреля в гредата в мач срещу Австрия. Пропускът срещу Словения е вторият в продължения на мач от Европейско след тази на Хари Кейн срещу Дания на Евро 2020.

Португалия има три пропуснати дузпи в историята си на Световни и Европейски първенства – и трите на Кристиано Роналдо. Нападателят е изпълнил общо 9, като е вкарал 6. Въпреки това, той вкара при дузпите срещу Словения, спечелени с 3:0, помагайки за класирането в следващата фаза.