Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Вторият кръг на груповата фаза на Евро 2024 приключва с днешните три мача. Програмата откриват дебютантът Грузия и Чехия с двубой от Група „F“. И двата тима записаха драматични загуби в първите си срещи на шампионата.

Чехите получиха гол в добавеното време при поражението си с 1:2 от Португалия. Грузинците пък два пъти удариха гредите в заключителните минути и накрая отстъпиха на Турция с 1:3.

Това е първата среща между двата тима. Чехия спечели пет от последните си шест срещи срещу национални отбори, срещу които играе за първи път. Загуба днес ще означава сигурно отпадане за който и да е от двата тима.

 

GeorgiaГРУЗИЯЧЕХИЯCzechia

Днес от 16:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Хамбург, „Фолкспаркщадион“
Съдия: Даниел Зиберт (Германия

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Грузия: Мамардашвили, Какабадзе, Кверквелия, Кашия, Двали, Шенгелия, Кочорашвили, Чакветадзе, Кварацхелия, Микаутадзе, Зивзивадзе
Селекционер: Вили Саньол

Чехия: Станек, Хранач, Крейчи, Цоуфал, Барак, Соучек, Провод, Доудера, Хитил, Шик
Селекционер: Иван Хашек

Баланс: нямат играни мачове

----------------------------------------------------------------------

Турция и Португалия се срещат в мач от Група „F“, след като започнаха успешно участието си на Евро 2024. Победителят от днешния двубой ще се класира за осминафиналите.

Специалистите обръщат специално внимание на младите турски крила Арда Гюлер и Кенан Йълдъз. При победата над Грузия двамата станаха първите 19-годишни футболисти, които започнат като титуляри за един отбор на европейско първенство за първи път от 60 години.

Кристиано Роналдо се е разписвал срещу 47 различни национални отбори, но никога не е вкарвал гол срещу Турция, въпреки че се е изправял три пъти срещу този съперник. Само срещу Албания той е изиграл повече срещи (4) без да се разпише за Португалия.

 

TürkiyeТУРЦИЯПОРТУГАЛИЯPortugal

Днес от 19:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Дортмунд, „Сигнал Идуна Парк“
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Турция: Мерт Гюнок, Мерт Мюлдюр, Самет Акайдин, Абдюлкерим Бердакчъ, Ферди Кадъоглу, Каан Айхан, Чалханоглу, Орджун Кьокчю, Арда Гюлер, Кенан Йълдъз, Баръш Алпер Йълмаз
Селекционер: Винченцо Монтела

Португалия: Диого Коща, Кансело, Рубен Диаш, Пепе, Нуно Мендеш, Палиня, Витиня, Бруно Фернандеш, Жоао Феликс, Кристиано Роналдо, Бернардо Силва
Селекционер: Роберто Мартинес

Баланс: 9 мача, 2 победи за Турция, 7 победи за Португалия

----------------------------------------------------------------------

Белгия пристигна на Евро 2024 със серия от 14 поредни мача без загуба, но в първия си мач от Група „Е“ претърпя неочаквана загуба от Словакия. Два гола на „червения динамит“ бяха отменени с ВАР.

Днес тимът на Доменико Тедеско ще опита да обърне късмета в своя полза срещу Румъния, която стартира стартира успешно на шампионата, записвайки класически успех над Украйна.

Победата на над украинците в предишния мач беше едва втората за Румъния на европейско първенство (5 равенства и 10 загуби). При загубата от Словакия националният отбор на Белгия не успя да се разпише за първи път от последните си девет срещи на Европейско.

 

Shirt badge/Association crestБЕЛГИЯРУМЪНИЯRomania

Днес от 22:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Кьолн, „РайнЕнергиЩадион“
Съдия: Шимон Марциняк (Полша)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Белгия: Кастеелс, Кастан, Фаес, Вертонген, Теате, Тилеманс, Онана, Де Бройне, Докю, Лукаку, Бакайоко
Селекционер: Доменико Тедеско

Румъния: Ница, Рациу, Бурка, Драгушин, Банку, Р. Марин, М. Марин, Станчиу, Ман, Драгуш, Коман
Селекционер: Едуард Йорданеску

Баланс: 12 мача, 5 победи за Белгия, 2 равенства, 5 победи за Румъния