Селекционерът на националния отбор на Грузия Вили Саньол заяви ядосан, че той само избира отбора, отговаряйки на въпрос дали ограниченото итрово време на нападателя Буду Зивзизадзе има ограничено игрово време на терена на Евро 2024 е свързано с критиките му към новия закон в страната за чуждестранните агенти, предаде Ройтерс.

Класирането на националния тим на Грузия на финали на първи голям турнир създаде гореща атмосфера в страната, която е разтърсвана от огромни протести срещу закона за "агенти с чуждестранно влияние".

Грузия играе срещу вече класиралия се отбор на Португалия в последния си мач от груповата фаза в сряда, като успех би класирал отбора на осминафиналите. Зивзивадзе е играл само шест минути на Евро 2024.

"Аз взимам решения, които се базират само на футболни факти", каза французинът Саньол на пресконференцията си в сряда.

"Няма да приема това повече - аз съм футболен треньор, нищо повече. Кой играе и кой не играе е изцяло мое решение, това е", добави той. Саньол вярва, че тимът му не е имал късмет в първите мачове, за да спечели само точка.

"Ако преди турнира, ни бяха казали, че преди третия мач ще имаме възможност да се класираме, мисля, че веднага щяхме да подпишем тези документи", каза треньорът.

Талисманът на Грузия Хвича Кварацхелия мисля, че отборът му може да извлече предимство от това, че Португалия вече се е класирала.

"Разбира се, ще бъде много труден мач. Но психологически ние сме по-мотивирани от португалците, защото те вече са си осигурили място", добави той. Футболистът се надява да осъществи детската си мечта да играе срещу Кристиано Роналдо. "Но няма значение имане на футболистите. Ние сме тук да побеждаваме и показахме това срещу Чехия и Турция", каза още крилото.