Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Капитанът на Франция Килиан Мбапе обясни защо не успя да доиграе срещата с Португалия от 1/4-финалите на Евро 2024. "Петлите" надвиха снощи след дузпи Кристиано Роналдо и компания и им предстои полуфинал срещу Испания (на 9 юли от 22:00 часа).

Мбапе напусна терена в 105-ата минута, когато Брадли Баркола го замени.

Световният шампион от 2018 година стигна до полуфиналите на Евро 2024 без нито един отбелязан гол от игра. Тимът на Дидие Дешан до момента има едно попадение от дузпа на Мбапе (при 1:1 с Полша в груповата фаза) и два автогола (при победите с по 1:0 над Австрия и Белгия). 

"Вкарах само един гол до момента в турнира, но стигнахме до полуфиналите и съм много щастлив. Надявам се да помогна срещу Испания. Сега искаме да се порадваме, преди всичко съм много щастлив за отбора", започна Мбапе.

"В момента има еуфория, но ще анализираме представянето си малко повече в следващите дни. Няма да ви лъжа, че в съблекалнята никой не отдава голямо значение на факта, че не вкарахме гол и трябваше да се изпълняват дузпи. Продължаваме да работим", каза капитанът на Франция. 

"Имах разговор с треньора в края на редовното време. Казах му, че ще опитам да продължа, но в средата на първото продължение вече не се чувствах добре. Бях твърде уморен. Той каза "да" и реших да изляза", обясни смяната си Мбапе. 

"Надявам се да мога да помогна на отбора на полуфинала. От мен зависи да поведа тима срещу Испания", каза още звездата на Реал (Мадрид). 

"Испанците са свикнали да играят на полуфиналите на европейско първенство, както и да играят без напрежение. Трябва да се представим добре и отново да спечелим", добави Мбапе. 

Той коментира и отстраняването на идола си от Евро 2024 - "Знаете, че уважавам Кристиано Роналдо, но задачата ни в този мач беше да достигнем до полуфиналите".