Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Програмата на третия кръг от първата фаза на Евро 2024 продължава с мачовете от Група „В“, където три отбора са с шансове за класиране за елиминационната фаза. Испания се изправя срещу Албания в среща, която няма значение за „червените фурии“, които имат гарантирано място на осминафиналите като победител в групата. Това позволява на селекционера Луис де ла Фуенте да даде почивка на някои от титулярите, особено такива с натрупани картони. Освен това Родри е наказан.

Възможността „червените фурии“ да играят с част от резервите не облекчава задачата на Албания, тъй като испанците имат изключително силна селекция. Отборът на Силвиньо обаче изненада с отлично представяне до момента, след като поведе на Италия и допусна минимална загуба от настоящия еврошампион, а след това се добра до равенство с Хърватия в добавеното време.

КАК МОЖЕ ДА СЕ КЛАСИРА ЗА ОСМИНАФИНАЛИТЕ
Албания може да се класира за елиминациите като втори в групата, ако победи Испания, а Хърватия надвие Италия. Така албанците може да излязат като подгласници на „червените фурии“ и евентуално предимство пред хърватите заради по-добра голова разлика или повече вкарани голове, или по-добри дисциплинарни показатели в квалификациите. Албания няма да се класира за осминафиналите, ако загуби или направи равен, а Хърватия победи Италия.

Испания вече си гарантира класиране за елиминациите като победител в групата.

AlbaniaАЛБАНИЯИСПАНИЯSpain

Днес от 22:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Дюселдорф, „Меркур Шпийл Арена“
Съдия: Глен Нюберг (Швеция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Албания: Стракоша, Балиу, Исмайли, Джимшити, Митай, Рамадани, Абраши, Аслани, Байрами, Лачи, Броя
Наказан: Даку
На картон от наказание: Броя, Джазула, Ходжа, Хюсай
Селекционер: Силвиньо

Испания: Рая, Навас, Вивиан, Лапорте, Грималдо, Мерино, Субименди, Олмо, Торес, Хоселу, Оярсабал
Наказан: Родри
На картон от наказание: Карвахал, Ле Норман
Селекционер: Луис де ла Фуенте

Баланс: 8 мача, 8 победи за Испания

-----------------------------------------------------------------------

Хърватия и Италия се изправят един срещу друг в мач, от който зависи класирането им за осминафиналите. Селекционерите Златко Далич и Лучано Спалети имат трудни задачи за решаване, но пред хърватския специалист проблемът е по-тежък. „Ватрените“ имат само една точка до момента, тъй като вече са получили пет гола от началото на европейското първенство. За да се класират за осминафиналите хърватите се нуждаят от победа, а това минава през стабилизиране на играта в защита.

Настоящият европейски шампион Италия не се представя според очакванията до момента, след като записа трудна победа над Албания, допускайки гол след само 23 секунди, а след това загуби от Испания. „Червените фурии“ са единственият отбор в историята, защитил успешно европейската си титла, а ако „адзурите“ искат да повторят това постижение, първо трябва да се класират за осминафиналите.

КАК МОЖЕ ДА СЕ КЛАСИРА ЗА ОСМИНАФИНАЛИТЕ
Хърватия може да се класира за елиминациите като втори в групата, ако победи Италия и Албания не спечели срещу Испания (ако Албания също запише победа, хърватите и албанците ще разделят второто и третото място според посочените вече по-горе критерии). „Ватрените“ няма да продължат напред, ако загубят от Италия или направят равен, а Албания не допусне поражение от Испания.

Италия може да продължи напред като втори в групата, ако не загуби от Хърватия. „Адзурите“ може да отпаднат, ако допуснат поражение от „ватрените“, а Албания победи Испания в другия мач.

CroatiaХЪРВАТИЯИТАЛИЯItaly

Днес от 22:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Лайпциг, „Ред Бул Арена“
Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Хърватия: Ливакович, Станишич, Шутало, Ерлич, Гвардиол, Модрич, Ковачич, Пашалич, Сучич, Крамарич, Будимир
На картон от наказание: Ивушич
Селекционер: Златко Далич

Италия: Донарума, Дармиан, Бастони, Калафиори, Ди Лоренцо, Кристанте, Жоржиньо, Барела, Пелегрини, Киеза, Ретеги
На картон от наказание: Калафиори, Кристанте, Донарума, Пелегрини
Селекционер: Лучано Спалети

Баланс: 9 мача, 3 победи за Хърватия, 5 равенства, 1 победа за Италия