Германски ютубър получи забрана да посещава стадионите за Евро 2024, след като влезе на "Алианц Арена" в Мюнхен преди откриването на турнира с фалшива акредитация и фалшив костюм на талисман, съобщава ДПА.

Европейската футболна централа(УЕФА) потвърди за инцидента около мача в петък вечерта, като каза, че трима души са влезли без акредитации на стадиона. Вече е започнало наказателно производство.

Ютубърът Марвин Вилдхаге, който има повече от 700 хиляди последователи, публикува видео, показващо как влиза на стадиона и дори на терена. В края на видеото той каза, че е задържан.

Вестник "Билд" цитира шефа на синдиката на германската полиция Райнер Венд, който заяви, че инцидентът представлява "сериозен пропуск в сигурността".

"Това е всичко друго, но не и забавно. Има неща, които просто не трябва да се случват. Където са замесени толкова много пари би трябвало да се очаква повече професионализъм", каза Венд.

Преди това Вилдхаге също успя да влезе на открита тренировка на германския отбор в Йена, появявайки се отстрани на терена в анцуг. Той беше отведен на трибуните, където беше разпознат от младите фенове.