Прокуратурата в Марсилия подведе под съдебна отговорност шестима британци, един австриец и трима французи заради безредиците в града покрай Евро 2016. Те ще бъдат съдени по бързата процедура.

Единият от подсъдимите е 16-годишен британец, който е обвинен в хвърляне на бутилки срещу полицаи по време на мелетата между английски фенове и униформени служители в петък и събота.

Прокурорът на Марсилия Брис Робин призна, че е говорил с организаторите на Евро 2016 да бъдат анулирани билетите на въпросния младеж за останалите мачове от европейското първенство.

Бързите съдебни дела са следствие на арестуването на 116 души заради безредиците в крайбрежния френски град. Трима вече бяха депортирани извън Франция, а петима са получили забрана да влизат в страната.

Робин разкри, че около 150 руснаци са се измъкнали от арест, въпреки че двама техни сънародници са задържани за нахлуване на терена на „Стад Велодром“.

УЕФА вече осъди остро поведението на привържениците на Англия и Русия и заплаши двете държави с отстраняване от Евро 2016 при нови проблеми с техните фенове.