Министърът на спорта на Русия и президент на Руския футболен съюз Виталий Мутко обяви за правилно решението на УЕФА да започне дисциплинарна процедура срещу РФС заради безпорядъците на „Стад Велодром“ след мача с Англия (1:1).

„Правилно решение. Имаше факли, имаше сигнална ракета, феновете се сбиха. Трябва да се разреши този проблем. Ща подготвим своята защита и ще изложим позицията си. Нашите фенове прекрасно подкрепяха отбора, но има и такива хора, които идват на стадиона с друга цел, а не да гледат футбол. Те трябва да бъдат идентифицирани и да им бъде забранен достъп до спортни мероприятия. Тези „хубавци“ си мислят, че цяла Русия е зад тях, но това не е така. Те позорят домакина на следващото световно първенство, една държава със 140 милиона население. Тези хора са срам за Русия“, заяви Мутко.

Той изрази увереност, че УЕФА ще накаже Руския футболен съюз заради поведението на феновете на отбора на трибуните на „Стад Велодром“. От европейската футболна централа разкриха, че решение за санкцията може да бъде взето най-рано до едно денонощие.

В същото време Виталий Мутко обяви, че един руски гражданин е бил задържан заради безредиците по улиците и стадиона в Марсилия, но вече е освободен. Консулството на страната в града разполага с данните на въпросния фен и е започнало разследване.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
* Здрав бой и по трибуните след Англия - Русия 1:1 (СНИМКИ/ВИДЕО)
* Най-малко 35-ма ранени след кървавия ад в Марсилия (ВИДЕО)
* Англичаните са обиждали Путин и Шарапова по време на мача с Русия